Meteen naar de inhoud

Concept design

Meedenken & inleven

Een Concept design is een belangrijk onderdeel bij een conceptontwikkeling. Een goede visualisatie kan in één of meerdere beelden een plan of idee vertellen of samenvatten.

Bij de ontwikkeling van een Concept design gaat Snibbit als partner mee in het verhaal dat vertelt gaat worden. We denken mee, stellen kritische vragen en zijn betrokken bij alle stappen in het proces. We maken het “ons” eigen. Ieder verhaal, ieder plan is uniek en vraagt daarom om een unieke aanpak en een unieke uitvoering, maar in grote lijnen verloopt ons gezamenlijke proces als volgt:

In een eerste eerste gesprek (bij voorkeur op locatie, want dit geeft inzicht in de huidige situatie) wordt het plan in grote en kleine lijnen omschreven. Tijdens dit gesprek kunnen er eventueel al snelle schetsen gemaakt worden om te voelen of we in dezelfde richting denken. Vervolgens is er een inspiratie-ronde waarbij over en weer bestaande projekten/beelden/objekten/inspiraties worden aangehaald & besproken. Dit gebeurt per mail/whatsapp en hiervoor kunnen we enkele dagen of zelfs weken de tijd voor nemen. Dit is een stukje maatwerk waarbij we rekening houden met de voorkeur van de klant. Waarbij vaak tegelijkertijd al de eerste tekeningen worden gemaakt. Deze worden als snibbit (nog niet helemaal voltooide illustratie) regelmatig voorgelegd en besproken.